Anna Tamminen on Ruotsin tuplamestari ja Damallsvenskanin arvokkain pelaaja

Turkulaistaustainen ja TuWelaisille hyvin tuttu pelaaja Anna Tamminen on kaudella 2023 voittanut joukkueensa Hammarby IF:n kanssa sekä Ruotsin cupin että liigan mestaruuden. "Bajen" juhli Cupin mestaruutta jo kesäkuussa ja Damallsvenskanin voitto varmistui viimeisellä kierroksella vieraissa Norrköpingiä vastaan pelatussa ottelussa 11. marraskuuta 2023.

Joukkueen menestyksen lisäksi Anna on kahminut henkilökohtaisia palkintoja roppakaupalla kauden päätteeksi. Pian mestaruusjuhlien jälkeen Anna valittiin seuran omassa "Bajengalassa" vuoden pelaajaksi. Maanantaina 20.11. Sportbladetin järjestämässä gaalassa palkittiin Damallsvenskanin parhaimpia ja Anna voitti sekä kauden parhaan maalivahdin palkinnon, että sen kaikkein kirkkaimman henkilökohtaisen muistamisen eli koko sarjan arvokkaimman pelaajan (MVP) tittelin.

Peliuransa Anna on aloittanut Turun Nappulaliigassa ja jatkanut juoniorivuosiaan Turun Pyrkivässä. TuWessa Anna debytoi 15-vuotiaana v. 2010 ja pelasi naisten edustusjoukkueessa vuosina 2010-2015. Anna kuului koko TuWe-uransa joukkueen tärkeimpiin pelaajiin ja oli mukana jo ensimmäisenä pelikautenaan tärkeänä lenkkinä nostamassa joukkueen naisten 2. divisioonasta 1. divisioonaan. Anna kuului useana kautena joukkueen kapteenistoon ja oli mukana joukkueessa kun edustusjoukkue saavutti seurahistorian parhaan sijoituksensa vuonna 2014 joukkueen ollessa kauden päätteeksi valtakunnallisen Naisten Ykkösen yläloppusarjan 4. sijalla. TuWesta matka jatkui kohti isompia kansallisia ja kansainvälisiä kenttiä, kun loppusyksystä 2015 Anna siirtyi loppukaudeksi Poriin NiceFutikseen, jossai sai 20-vuotiaana tulikasteensa Naisten Liigassa.

Koko seura onnittelee Annaa lämpimästi!

Lisää uutisointia aiheesta mm:


Kuva: Kenta Jönsson

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste