Sinnikäs TuWe TPS:n kiusana paikalliskamppailussa (TS 23.07.2021)

TuWe-vahti Roosa Hurmerinta piti joukkuettaan pystyssä, eikä Viivi Spetsin edustama TPS saanut haluamaansa lopputulosta paikallisottelusta.

TuWe tuplasi kauden pistepottinsa pakottamalla TPS:n yllättävään tasapeliin kauden toisessa paikallisottelussa.

TuWe-TPS 1-1

Joni Tuominen – Turun Sanomat

Vain yhden sarjapisteen tämän kauden 11 ottelusta napannut Turun Weikot hiekoitti pahasti naisten Ykkösessä viidentenä olevan TPS:n nousumahdollisuuksia. Kauden ensimmäisessä paikallisottelussa maalein 4-0 TPS:n kylvettämäksi tullut Weikot oli jopa lähellä voittoa torstai-iltana Raunistulassa, mutta TPS:n loppuhetkien tasoituksen myötä pisteet tasattiin maalein 1-1.

- Pelasimme vahvuuksillamme, sillä puolustuspeli oli kasassa ja se piti melkein loppuun asti. Jos ihan suoraan sanon. niin en olisi uskonut tähän tulokseen, mutta tämä oli ihan täydellinen esitys meiltä, TuWen päävalmentaja Jari Pullinen hykerteli tyytyväisenä.

- Ei todellakaan sellainen tulos mitä haluttiin. Jotenkin tuntuu, ettei oltu pelissä ihan niin mukana kuin pitäisi, pettynyt TPS:n pääluotsi Akusti Salonen totesi.

TPS hallitsi avauspuoliaikaa, mutta Weikkojen tiivis alakerta piti vierasjoukkueen poissa vaarallisilta tekopaikoilta. Vieraista lähimpänä avausmaalia oli Viivi Spets, jonka jatko oli Saija Östlundin keskityksestä suuntautui niukasti ohi Roosa Hurmerinnan vartioiman maalin.

TuWen hyökkäyspeli oli tukkoista, mutta joukkue hätyytteli muutamaan otteeseen TPS:n maalia erikoistilanteista. Lähimmäksi pääsi Emmi Lamberg, jonka kulmapotku pysähtyi TPS-maalin tolppaan.

- Mentiin vähän ehkä hyvin puolustaneen vastustajan vauhtiin, ja emme pystyneet murtamaan heidän puolustustaan, Salonen harmitteli.

Toisen puoliajan alkuun päättäväisesti tullut kotijoukkue siirtyi johtoon 52. peliminuutilla Lambergin osumalla. Topparin yli 30 metristä lähettämä vapaapotku putosi juuri oikeaan aikaan TPS-maalin yläriman alle, eikä maalivahti Inkeri Niemi saanut palloa torjutuksi.

Maalin jälkeen TPS otti ottelun suvereenisti hallintaansa ja vyöryi kerta toisensa jälkeen kohti kotijoukkueen maalia. Varamaalivahdin lisäksi vain yhden vaihtopelaajan pahan loukkaantumissuman vuoksi penkille saaneen Weikkojen tiivis puolustus ja TPS-pelaajien heikko viimeistely piti tilanteen pitkään kotijoukkueelle suotuisana.

- Joukkueen itseluottamus parani koko ajan pelin edetessä ja tahtotaso oli hyvä. Tämä meidän pelityyli on vaan niin raskas, kun joudut koko ajan puolustamaan, Pullinen sanoi kehaisten omiensa työmoraalia.

Lopulta TPS:n hallinta palkittiin 88. peliminuutilla, kun HPS:n riveistä Palloseuran riveihin siirtynyt Taru Kalliovaara tasoitti ottelun. Laitapuolustaja yritti keskittää, mutta pallo painui vastustamattomasti hölmistyneen Hurmerinnan yli.

Vierasjoukkue oli vielä lisäajalla lähellä ottelun voittoa, mutta Hurmerinta torjui varmasti Jatta Keskitalon terävän maata pitkin tulleen laukauksen.

- Saatiin luotua ihan riittävästi paikkoja aikaisemminkin tehdä maaleja, mutta se mistä sen teimme, niin oli onnenkantamoinen. Emme kyllä ansainneet yhtään tämän enempää, Salonen kritisoi omiensa tehottomuutta.

Nousuhaaveita hän ei suostunut kuitenkaan kuoppaamaan, vaikka kahden pisteen menetys karvaalta tuntuikin. TPS on vain kahden pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneesta Pallo-Iiroista, joka on sarjakakkosena.

- Meillä on kymmenen peliä jäljellä, mutta nyt se vaatii täydellistä suoritusta. Nyt meillä on reilu viikko aikaa miettiä seuraavat lääkkeet ja lähteä kaatamaan silloin RoPS.                                                                                               

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste