Weikkojen asenne kohdallaan kotikentällä

 

TuWe-JyPK 3-2 (2-2)

Turun Weikkojen naisten valmentaja Jouni Alèn on alkukauden aikana hakenut joukkueensa kanssa kunnon tehoja pelisuoritukseen.

Lauantaina sellainen löytyi. Toinen voitto naisten jalkapalloilun ykkösessä syntyi Raunistulan kotikentän katsojien iloksi yhtä sarjan ennakkosuosikkia vastaan.

– Nyt oli jo sellaista peliä jota tässä ollaan haettu. Vastassa oli kova joukkue, mutta tyttöjen taisteluasenne oli kohdallaan ja kolme maalia oli juttu joka myös tyydyttää, Alèn totesi tyytyväisenä.

– Tämä oli ehkä alkukauden paras pelimme ja näkisin, että voitto oli myös täysin ansaittu, Alèn painotti voittotunnelmissa.

Valmentajan oli myös mielissään Jannica Finnberg-Harjun työskentelyyn maalivahtina.

Tärkeintä roolia kentällä vetivät tietysti maalintekijät.

Ensimmäisestä niistä, eli 1-1 tasoituksesta vastasi Eveliina Kivikoski ja 2-1 johto-osuman keskisuomalaisten verkkoon upotti hyökkääjien Janniina Haapaniemi.

Tiukan taistelun voittomaalin 83 minuutilla viimeisteli muutenkin hyvin keskikentällä pelannut Asta Valkama.

Pelintekijöiden vahvaa iltapaivää täydensivät Emmi Reinikainen, sekä Saana Kallio.

– Peli-ilme kokonaisuutena oli nyt pelaajille ja valmentajalle mieluinen. Tällaisen taisteluvoiton jälkeen on mukava lähteä jatkamaan sarjaa, Alèn ylisti ryhmäänsä.

VEIJO HEIKKILÄ

Kirjoittaja: tsfutis

JyPK:n otteluraportti:

Panttereiden valmistautuminen vieraspeliin ei tällä kertaa sujunut toivotulla tavalla. Joukkue kärsi yhä muutamista loukkaantumisista, kun pitkäaikaispotilaiden lisäksi sivussa olivat yhä toppari Hiltunen, keskikenttäpelaaja Jaakkola sekä sairastelusta kärsinyt Kainulainen. Myös edellisessä pelissä loistavasti pelannut Tianen junior joutui jättämään Turun reissun väliin. Edellisten lisäksi viimeistelyreeneissä maalivahti Parkkola satutti nilkkansa, sekä Markkula oli kärsinyt flunssaa koko viikon. Mukaan saatiin kolme Ilves-pelaajaa, mukaan lukien maalivahti.

Ottelu sai salama-alun, kun jo minuutilla 7` oikea laitalinkki Perälä kaadettiin, ja JyPK sai loistavalta paikalta vapaapotkun. Mannisen vasuri ei pettänyt, ja pallo oikeaan yläkulmaan ja JyPK johtoon. Peli alkoi olemaan lievää Jypkin hallintaa. Norrena pääsi hyvin ajamaan maalille, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Pian uusi yritys, mutta maalille annettu syöttö tavoitti maalivahdin ennen Norrenaa. 22` Manninen pääsi antamaan kulmaa, mutta ei tulosta. Pian toisessa päässä TuWe sai vuorostaan vapaapotkun, jonka Laihanen kuitenkin nappasi. 29` ja TuWen ensimmäinen kulma, - ja ensimmäinen maali. Maalin eteen oli jälleen jätetty pelaaja vapaaksi, joka pääsi laittamaan pallon vapaasti pussiin. Seuraavaksi vapaapotkua pääsi antamaan Rein, mutta Puhakainen ei aivan ehtinyt tökkäämään palloa maaliin, ja tilanne yhä 1-1. Pian kuitenkin alkoi tapahtumaan, kun JyPK lähtee vastahyökkäykseen, Bergius syöttää Manniselle, edessä vain maalivahti ja varmasti Manninen laukoo pantterit 2-1 johtoon. Vain minuutti myöhemmin TuWe tulee tasoihin linjatuomarin uinuessa. Tauolle 2-2 tasatilanteessa.

Toinen puoliaika sai samanlaisen alun kuin viime pelissä; Perälä pelattiin läpi, mutta laukaisu suoraan maalivahtia päin. JyPK luo kuitenkin hyvää painetta turkulaisten päähän. JyPK alkaa suorittamaan pelaajavaihtoja, kun kentälle tulee Bernitz laitapakiksi ja Jukarainen nostetaan ylemmäs. Myös Liljedahl tulee kentälle tuomaan virtaa hyökkäyspäähän. Peli kuitenkin täysin Jypyköiden päässä ja useaan otteeseen TuWen johtomaali on lähellä syntyä. Viimein se syntyykin, kun ajassa 80` TuWe pääsee antamaan lyhyen kulman aivan vapaasti ja 3-2 lukemat jäävät taululle. Panttereiden parhaana palkittiin tänään Norrena.

Seuraavaksi pantterit matkaavat ensi perjantaina VIFK:n vieraaksi. Luvassa ensimmäinen peli nurmella!

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Maanantai
11.00 - 16.30
Tiistai
9.00 - 16.00
Keskiviikko
9.00 - 16.00
Torstai
11.00 - 16.30
Perjantai
9.00 - 16.00

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Anne Fröberg.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste