Huippuvireinen Koilahti ennätyksellään mestaruuteen

Taika Koilahti venytti pituudessa ennätyslukemansa 669 ja kuittasi sillä Suomen mestaruuden.

Turun Weikkojen Taika Koilahti nappasi suvereeniin tyyliin pituushypyn voiton omalla ennätyksellään.

Koko kauden erinomaisessa tuloskunnossa ollut Taika Koilahti nappasi uransa ensimmäisen mestaruutensa Kalevan kisoissa. Turun Weikkoja edustava 20-vuotias huippulahjakkuus vei pituuskisan voiton kolealla Kimpisen stadionilla. Koilahti oli kisassa omaa luokkaansa hypättyään toisella yrityksellään oman ennätyksensä 669.

Kisan kakkonen, Vantaan Kenttäurheilijat 58:n Anne-Mari Lehtiö jäi tulokseen 624. Pronssia venytti Joensuun Katajan Marika Partinen, jonka noteeraus 618 on naisen pisin leiskautus 11 vuoteen.

- Tiesin olevani ennätyskunnossa, mutta se, että pystyin näissä oloissa noin hyvään suoritukseen, oli yllätys. Jalat tuntuivat hyvältä, vaikka kylmä olikin, iloinen turkulaisurheilija kertasi.

Koilahti löi luun kurkkuun kilpakumppaneilleen heti ensimmäisellä hypyllään, joka kantoi tulokseen 657. Turkulainen paransi heti toisella hypyllään, ja täydellisesti osuneen ponnistuksen jälkeen hyppy kantoi uuteen ennätykseen 669. Myötäistä oli takana juuri sopivasti 1,6 metriä sekunnissa.

TuWen hyppääjän leiskautus siivitti hänet samalla kolmanneksi Suomen kaikkien aikojen tilastossa ohi Heli Koivulan. Hänen edellään ovat enää SE-nainen Ringa Ropo ja Johanna Halkoaho.

- Hypyt ovat teknisesti hyviä, ja mielestäni kolmas yritys on niistä paras, Koilahti kertasi tulokseen 660 kantanutta yritystään.

Koilahti on lähellä paikkaa Dohan MM-kisoissa, sillä tulosraja 672 jäi vain 12 asteen lämmössä hypätyn kisan jälkeen ainoastaan kolmen sentin päähän. Viimeisen vuoden täyspainoista urheilijan elämää viettänyt turkulainen voi päästä kisakoneeseen myös rankingin perusteella, sillä tällä hetkellä tulos 669 on maailmantilastossa 30 parhaan joukossa.

- Se kisaraja on tietysti tavoite, ja se tulee jos on tullakseen. En kuitenkaan halua antaa itselleni liikaa paineita. Uskon, että se menee vielä rikki, Koilahti muotoili.

Hyppääjälupauksen kausi jatkuu viikon päästä Euroopan Superliigan kisassa Puolassa, jonka jälkeen nainen osallistuu pituuskisaan Espanjassa.

Tuore mestari saatetaan nähdä tulessa uudemman kerran myös Kalevan kisoissa, kun ohjelmassa on naisten 100 metrin pikapyrähdys lauantaina. Koilahti on kotimaan tilastossa neljäntenä, joten mitaliputken jatkuminen sivulajin puollella on täyttä realismia.

- Teen päätöksen osallistumisesta vasta aamulla. Katson miltä jalat tuntuvat, ja jos kaikki on ok, olen mukana,

Joonas Jussila

Turun Sanomat, Lappeenranta

Lähde: Turun Sanomat 03.08.2019

 

 

 

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste