Weikkolaiset maailmalla

 

Aleksi Riossa ja Tampereella

(credit: Pasi Liesimaa, Satakunnan kansa)

Aleksi Ojala lähti matkaan Rio de janeiron Olympialaissa kuninkuusmatkalle, 50 kilometrin kävelyyn 14.8. Matka lähti hyvin käyntiin, mutta valitettavasti jo 25 kilometrin kohdalla kohtaloksi kävi kolmas varoitus ja sitä myöden hylkäys kilpailusta.

Aleksin omat kommentit kisasta yle urheilun haastattelussa:

- Vasen polvi jäi vähän koukkuun. Siinä on vahva sisäkierto, se saattaa näyttää jostain kulmasta katsoen, että se jää koukkuun. Ei voi muuta kuin hyväksyä tuomareiden linjan ja parantaa ensi vuonna.

Olympiakilpailusta jäi muuten Ojalalle hienot muistot.

- Kisa oli muuten ihan mahtava. Pääsin jo verkatessa onnittelemaan idoliani Garciaa osallistumisesta seitsemänsiin olympialaisiinsa. Lähtöviivalla tuli kylmät väreet.

Ojala lähti suomalaiskolmikosta kovinta vauhtia liikkeelle. Hän oli puolimatkassa 33:s.

- On vain yksi vaihde. En osaa kävellä hitaasti, niin se on pakko lähteä siihen vauhtiin mitä pystyy kävelemään. Kävely tuntui hyvältä, mutta tuomarilinja oli sitten tämä.

Aleksille tuli vielä toinen mahdollisuus esiintyä suomipaidassa viime viikonlopun Ruotsiottelussa Ratinan stadionilla. Tällä kertaa matkana oli 10 kilometriä, mutta jälleen kerran kohtalona oli kuitenkin hylkäys

Hylkäyksistä huolimatta eritttäin hienoja saavutuksia päästä kisaamaan Olympiatasolla ja edustamaan maataan. Aleksilta varmasti tulevaisuudessa nähdään vielä huippusuorituksia niin arvokisoissa kuin maaotteluissakin.

 

Taika Reykjavikissa

​ 

Taika Koilahden kesäkausi sai puolestaan kruununsa Suomenmestaruuden lisäksi Islannin Reykjavikissa käydyissä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa elokuun lopulla. Taika urakoi Islannissa, sillä Pituuden sekä 100m juoksun lisäksi hän oli vielä osana suomen kultaa voittanutta 4*100m viestijoukkuetta.

Kaikin puolin onnistuneella reissulla kotiin tuomisina oli värisuora, sillä viesti kullan lisäksi pokkasi Taika vielä pituuden hopeaa sekä 100 metriltä pronssia omalla ennätystuloksella 12.11 s.

 

 

 

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste